Projekt i urval

Bungenäs

planering - anläggning - skötsel

Målet är att skapa en plats som tar avstamp i omkringliggande växtlighet. Här planteras helst inhemska arter som tål den tuffa växtplatsen. Vildväxande arter såsom axveronika, backtimjan, backnejlika, kungsmynta, ängsvädd och grusslok samsas med lammöra, silverhavre och lavendel. Det händer att fröplantor av blåeld letar sig in i planteringen och de får gärna vara kvar. Planteringarna får vara föränderliga men med en en riktad skötsel några gånger om året bestämmer vi vilka växter som får ha övertaget.


Väte Magnuse

planering - anläggning

På baksidan av det gamla kalkstenshuset ville kunden ha en ny sittplats med planteringar, pergola med utekök och den nya fina bastubyggnaden skulle placeras ut. Anläggningsarbetet genomfördes i maj- juni 2023


Burge

trädgårdsritning - trädfällningsplan

Inför husbygget på en skogstomt på norra Gotland ville kunden ha hjälp med att ta fram en trädgårdsritning och även en plan över vilka träd som skulle sparas. Fokus låg på placering av sociala ytor och odling, pool, utekök, gästhus och förråd. Målet är att skapa en lättskött naturtomt med inslag av frukt och bär. Bygget av huset pågår fortfarande så anläggningen av trädgården sker senare, förhoppningsvis med start under 2024.



Fröjel

trädgårdsritning 

Entréområdet till ett sommarhus i Fröjel ska få sig ett lyft. En större plantering med en Körsbärskornell i centrum och en undervegitation av bla. grusslok, perovskia, veronika, alpvide och cremegul rölleka är trädgårdens smycken. Lösningar för en liten sittyta och rymlighet kring förråd och tvättstuga låg i fokus.



Inventering för biologisk mångfald

Vintern 2021 inventerade jag tillsammans med Kulturvårdens Trädgård de gröna miljöerna vid en bostadsrättsförening i norra Stockholm. Utifrån denna inventering kunde vi sedan analysera planteringarnas resiliens och förmåga att tillgodose pollinatörer med föda under olika tider på året.  Mer om projektet här


Arkivsök åt Svenska kyrkan

Arkivundersökning med målet att få mer vetskap kring Lummelunda och Halls gamla skol och undervisningsträdgårdar. Om dessa fanns endast knapphändig information bevarad. Dock fann vi en hel del information om olika kyrkogårdars förändring i utformning och växtmaterial tidigt 50 och 60-tal. Information som är värdefullt vid ansökningar till Länsstyrelsen vid nyplantering.




Bygglovshandling avseende pergola med takbeklädnad åt MVP anläggning